Харчова корисність меляси
Багатий вміст мікроелементів (залізо, мідь, кальцій, марганець, калій, магній, селен, цинк, фосфор) і вітамінів групи «В» при відносно низькій калорійності продукту впливає сприятливо на людський організм:
– сприяє зростанню імунітету;
– підіймає енергетичний потенціал;
– підвищує гемоглобін;
– покращує показники цукру в крові;
– стабілізує рівень холестерину;
– активізує роботу клітин головного мозку;
– є хорошою антистресовою профілактикою;
– працює по запобіганню злоякісних новоутворень;
– допомагає здоровому травленню;
– волосся набирає блиску і сили.
Безперечною цінністю вважається те, що чорна патока є джерелом заліза рослинного походження з дуже гарною засвоюваністю. Важливий момент для жінок (менструальний цикл і вагітність).
Міцності та здоров’ю наших кісток, профілактиці остеопорозу сприяє велика кількість кальцію в продукті.
Необхідно пам’ятати, що при всій корисності меляси в основі її лежить цукор (нехай навіть мінералізованих і вітамінізований), тому добовий профілактичний і лікувальний прийом не повинен перевищувати 2-х столових ложок.